Apple’ın CarPlay özelliğine alternatif olarak piyasada varlığını gösteren ve Google tarafından geliştirilen Android Auto uygulaması halen daha Türkiye’de kullanıma açılmış değil. Türkiye’deki Android Auto destekli araç içi eğlence sistemine sahip kullanıcılar, uygulamanın APK dosyasını çeşitli kaynaklardan indirerek cihazlarındaki bildirimleri ekrana yansıtabiliyorlar.

Özellikle navigasyon özelliği bulunmayan araç içi eğlence sistemleri için Android Auto uygulaması çok işe yarıyor. Keza araba kullanırken güvenli bir sürüş deneyimi için rehber ve mesajlar uygulamalarını ekrana yansıtmak da büyük kolaylık sağlıyor.

Kablosuz özelliğine nihayet kavuştu

Ancak bugüne dek Android Auto’ya yöneltilen en büyük eleştirilerden biri, uygulamayı kullanabilmek için kablo ile bağlantı kurmak zorunda kalınması yönündeydi. Şimdi ise Google Android Auto’ya kablosuz bağlantı özelliğini ekledi, yakın tarihte de son kullanıcıların beğenisine sunmaya hazırlanıyor.

Kablolu, kablosuz veya doğrudan telefonun ekranı üzerinden olsun; Google’ın araç içi eğlence yazılımını kullanabilmek için Android Auto uygulamasını telefona yüklemek şart. Son olarak kablosuz bağlantı desteğine kavuşan Android Auto’nun 3.0 numaralı sürümünü yükledikten sonra artık USB kablosuna ihtiyaç duymadan telefonla arabayı eşleştirebilmek mümkün hale geldi.

Wifi projeksiyon sistemi kullanılıyor

Android Auto uygulamasının açtığı sanal WiFi ağına telefonunuzu bağladıktan sonra uygulama doğrudan araç içi ekrana yansıyor. Mesajlar, harita, telefon rehberi ve takvim gibi uygulamalara bu sayede kolayca erişebilmek mümkün hale geliyor.

Aşağıdaki videoda 9to5Google editörleri Android Auto’nun kablosuz bağlantı özelliğini çalıştırırken görülüyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version