Geçtiğimiz ay tüketici elektroniği fuarı CES’te yeni özelliklerini sergileyen Android Auto, işbirliğine gittiği yeni firmaları da açıkladı. Clarion ve Boss Audio gibi araç içi ses ve eğlence sistemi üreticisi birçok şirketle varılan işbirlikleri, Android Auto’nun Apple CarPlay’e kıyasla pazarda daha çok tercih edilmesini sağlayabilir.

Android Auto’nun anlaşmaya vardığı şirketler ve uyumlu modelleri şu şekilde sıralandı:

Boss Audio: Araç içi eğlence sistemi (Yakında)
Clarion: NXV977D (Japonya’da tanıtıldı)
Furion: Araç içi eğlence sistemi (Yakında çıkacak)
Karma Otomotiv: 2018 model Revero (Tanıtıldı)
iNav: Araç içi eğlence sistemi
Lifan marka otomobiller
Macrom: M-DL9000 (İtalya’da tanıtıldı)
Planet Audio: Araç içi eğlence sistemi (Yakında çıkacak)
Prology: Araç içi eğlence sistemi (Yakında çıkacak)
Skypine: Araç içi eğlence sistemi (Yakında çıkacak)

Android Auto nedir?

Uyumlu araç içi eğlence sistemlerinde çalışan Android Auto, Google tarafından geliştirilen ve ücretsiz kullanıma sunulan bir uygulamadır. Android işletim sistemine sahip telefonlara yüklenen Android Auto uygulaması sayesinde sürücünün dikkatini dağıtmadan navigasyon, müzik çalar, rehber ve mesajlaşma gibi uygulamaları kullanabilmesi mümkün hale geliyor. WhatsApp, WeChat ve Kik gibi destekleyen uygulamalar da Android Auto üzerinden görüntülenebiliyor.

Telefonun şarj durumunu da gösteren Android Auto, USB 2.0 kablosuyla arabaya bağlandıktan sonra çalıştırılabiliyor. Bu gelişmiş sürüş uygulaması, Google’ın sesli asistan yazılımı sayesinde verilen komutları (Örn: “Ahmet’i ara”) algılama yeteneğine de sahip.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version