Android işletim sistemine sahip akıllı telefonları araç içi eğlence sistemine bağlamak için geliştirilen Android Auto yazılımı, sessiz sedasız kablosuz çalışabilme özelliğine kavuştu! Bu sayede Pixel ve Nexus cihaz sahipleri artık kablo karmaşası yaşamadan destekleyen sistemler için kablosuz özelliğinden faydalanmaya başlayabilecekler.

Türkiye’de aktif değil

İlk kez 2015 yılının Mart ayında yayına alınan Android Auto uygulaması, an itibariyle sınırlı sayıda ülkenin (Türkiye de listede değil) kullanıcıları tarafından Google Play Store‘dan indirilebiliyor. APK Mirror sitesini ziyaret ederek .APK uzantılı dosyayı indirerek telefonlarına kuran kişiler, destekleyen uygulamaları araç içi eğlence sistemine ait hoparlör ve ekrana yansıtabiliyorlar.

Tıpkı Apple’ın CarPlay sistemi gibi parmak hareketlerini destekleyecek şekilde tasarlanan bir arayüze ev sahipliği yapan uygulama, sürüş esnasında şoförlerin dikkatini dağıtmamasıyla da öne çıkıyor.

Ancak ne yazık ki bugüne dek Android Auto’yu araç içi eğlence sistemine bağlamak için arada bir USB kablosunun bulunması zorunluydu. 

Henüz tüm Android’ler desteklemiyor

Neyse ki şimdilerde bu katı kural değişiyor, ancak eğer doğru telefona sahipseniz. An itibariyle yalnızca 6 adet akıllı telefon resmî olarak Android Auto kablosuz desteğine sahip. Üstelik bu telefonların hepsi de Google’a ait. Son çıkan Pixel 2 ve Pixel 2 XL modellerinin yanı sıra Pixel ve Pixel XL ile birlikte Nexus 5X ve Nexus 6P listede yer alıyor.

Yukarıda adı geçen telefonların tümünün Android 8.0 Oreo veya üzeri işletim sistemiyle birlikte Android Auto uygulamasının 3.1 numaralı sürümüne sahip olması da şart.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version