Çoğu kişi tarafından tehlikeli bulunsa da günümüzde araç kullanırken telefon kullanmamanın imkânı yok gibi. Bazen navigasyon, bazen de telefon görüşmesi için insanlar sık sık direksiyon başındayken telefonlarını kurcalamak zorunda kalabiliyorlar. Özellikle sürücülerin cep telefonlarına erişimlerini tamamen kısıtlamaktansa bu süreci daha güvenli hale getirmek, Android Auto gibi platformların yeni önceliği haline gelmiş bulunuyor.

Evet, artık Android Auto‘ya yeni bir özellik daha eklendi. Artık sürücüler araç içi ekrana Android cihazlarını yansıtırken son olarak dahil edilen “Küçült” fonksiyonundan faydalanabilecekler. Böylece kısa süreliğine de olsa Android’in standart ana ekranına erişim sağlayabilmek mümkün hale gelecek.

Sürücülerin işi artık daha kolay

Aşina olmayanlar için kısaca bahsetmek gerekirse, Android Auto‘yu destekli araç içi eğlence sistemlerine telefonu bağlamak için kullanılan bir uygulama olarak nitelendirebilmek mümkün. Resmî olarak Türkiye’de desteklenmeyen uygulamanın APK‘sını temin ederek kullanan birçok sürücü, daha güvenli ve konforlu bir şekilde telefonun navigasyon uygulamasını arabalarındaki ekranlara yansıtabiliyorlar.

Üstelik Android Auto’ya sesli komutlar verebilmek de mümkün. Bu sayede kişi listenizdeki insanları aramak, mesaj yazmak veya gelen WhatsApp mesajlarına yanıt verebilmek çok basite indirgenmiş.

Uygulama baloncuk haline dönüyor

Android Auto’daki “Küçült” fonksiyonu da Facebook Messenger uygulamasını kullananların yakından hatırlayacağı şekilde işliyor. Bu butona basılmasının ardından kısa süreliğine uygulama baloncuk haline dönüyor ve tüm uygulamaların üzerinde kalmaya devam ediyor.

Kullanıcının ikona dokunmasının ardından Android Auto uygulaması tekrar geri açılıyor. Her şey bu kadar basit!

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version