Uyumlu araç içi eğlence sistemlerinde kullanılabilen Android Auto yazılımı, yeni versiyonuyla arayüzünde köklü değişikliklere gidiyor. Kullanımı daha kolay ve daha az dikkat dağıtıcı olacak şekilde tasarlanan yeni arayüz, sürücülerin favori müziklerine rahatlıkla erişebilmelerini de sağlayacak.

8 Mayıs Salı günü, yani yarın başlayacak olan Google I/O 2018 konferansı kapsamında Android Auto’nun yeni sürümü yayına alınacak. Daha fazla üçüncü parti uygulamayı desteklemesi planlanan sistem, akıllı mesajlaşma teknolojileriyle de uyumlu olacak.

Google, Apple’a fark atmayı başardı

Tıpkı Apple CarPlay gibi Androud Auto da akıllı telefonların ekranını araç içi eğlence sistemlerine yansıtmaya yarayan bir yazılım. Google bugüne dek üçüncü parti uygulamaları Android Auto’ya ekleme noktasında Apple CarPlay’den daha uyumlu davrandı.

Nitekim yeni Androud Auto sürümlerinde Google Play Store’a erişebilmek ve desteklenen uygulamaları indirebilmek mümkün olacak. Ancak Apple CarPlay’den App Store’a bağlanabilmek mümkün değil. 

Örneğin yukarıdaki görsel, Android Auto’nun yeni sürümüne ait. Sürücüler navigasyon üzerinden rotayı takip ederken sevdikleri müziği üstteki bildirim çubuğundan görüntüleyebilecekler. Böylelikle navigasyondan çıkıp tekrar müzik uygulamasına girmeye gerek kalmayacak. Albümün adı ve fotoğrafı kolaylıkla görüntülenebilecek.

Spotify kullanıcılarına gün doğdu

Eğer kişi Spotify kullanıcısıysa, “Spotify’de buna benzer şarkıları göster” seçeneği de kullanılabilecek. Android Auto arayüzünden gerçekleştirilen tüm aramalara telefon hafızasına kayıtlı müzikler de dahil edilecek. Yeni eklenen grup mesajlaşma özelliğinin yanı sıra sesli konuşmayı yazılı mesaja çevirme fonksiyonu da Android Auto’da yerini alacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version