Google’ın akıllı telefonları araç içi eğlence ekranına bağlamak için geliştirdiği Android Auto isimli uygulaması heyecan verici yeni özelliklerle güncellendi. Artık uygulama daha akıcı bir navigasyon deneyimi vaat etmekle kalmıyor, her geçen gün daha da büyüyen geniş araç içi ekranları da desteklemeye başlamış bulunuyor.

I/O 2019 sunumu öncesi görücüye çıkarılan Google’ın yenilenmiş arayüzü, gece yolculuklarında gözü rahatsız etmemek için karanlık tema özelliğine de kavuştu.

Sürüş esnasında daha iyi görüş sağlayacak şekilde tasarlandı

Android Auto’ya eklenen gece modunda tercih edilen renk paleti, sürücünün gözünü yormayacak ve rahatsız etmeyecek tonlardan meydana geliyor. Zaten çoğu arabanın döşemesi de koyu renklerden meydana geldiği için gece seyahatlerinde güncellenen Android Auto ile ekrana bakmak ve yazıları okumak gözü daha az yoruyor.

Geniş ekranlarla daha iyi uyum sağlayacak

Yeni Android Auto’nun bir diğer avantajı, kullanıldığı araç içi ekranın boyutuna başarılı bir şekilde uyum sağlayabilir hale gelmiş olması. Malum, birçok farklı otomobil üreticisi çeşit çeşit büyüklüklerdeki ekranlara modellerinde yer veriyor.

Son güncelleme sayesinde Android Auto artık tek bakışta daha fazla bilgiyi sürücülere bu ekranlar üzerinden yansıtabilecek. Bu da sürücülerin navigasyona bakarken dinlediği müziği kontrol edebilme veya devam eden çağrının detaylarını görebilme imkânı sunacak.

50 farklı otomobil markasının 500’den fazla modelini destekleyen Android Auto’nun APK dosyasını indirerek siz de destekleyen aracınızda kullanmaya başlayabilirsiniz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version