Apex Motors ismini daha önce duymamış olmanız kuvvetle muhtemel. Henüz çiçeği burnundaki bu yeni şirket, AP-0 adını verdiği elektrikli süper spor otomobil modelini tanıtarak dikkatleri üzerine çekti. Sahip olduğu üst düzey teknoloji, aerodinamik verimliliği ve bağlantılı sürüş gibi avantajlarıyla öne çıkan aracın imalatında bol miktarda yüksek teknolojili materyal de tercih edilmiş. Modüler parçalarıyla tamiri hayli kolay olan arabada bizi en çok karbon fiber malzemesi karşılıyor.

Aerodinamik değerleri çok iyi

Sanal ortamda aerodinamik değerleri iyileştirilecek şekilde simüle edilen ve en verimli şekilde tasarlanan dış görünümüyle göz almayı başaran AP-0, ön taraftan aldığı rüzgarı sahip olduğu hava kanallarıyla arka tekerlekten dışarıya atabiliyor. Bu sayede keskin virajlar AP-0 için sorun olmaktan çıkıyor.

Yere çok yakın olması sayesinde ağırlık merkezi dengelenen araba, gücünü tamamen elektrikten alıyor. Zemine eşit oranda dağıtılan 90 kW’lık batarya paketlerini de hesaba katarsak, modelin toplam ağırlığı 1200 kilogram olarak kayıtlara geçmiş.

2.3 saniyede 100 km!

0’dan 100 km/s hıza 2.3 saniye gibi kısa bir sürede çıkabiliyor ve elektrikli motorları 650 beygir güç üretiyor. Arka stop lambası tasarımı ise hayli ilginç, çünkü aracın her iki yanından başlayıp bagaj kapağının üstüne kadar uzanıyor.

Aracın içi de dışı kadar albenili doğrusu. Yüksek teknolojili bir uçağın kokpitini andıran gövde tasarımı, yan ayna yerine kullanılan kameralar, tamamen dijital gösterge paneli göze çarpan detaylardan.

Modelin fiyatı, bataryasının ne kadar sürede dolduğu gibi bilgiler ise henüz kamuoyuna açıklanmadı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version