Araç içi eğlence sistemini kontrol edenler her zaman arabanın ön koltuklarında oturanlar olur, malum. Günümüzdeki hemen hemen tüm arabalarda arka koltukta oturan kişiler navigasyon veya müzik çalara müdahale edemezler.

Ancak görünüşe göre Apple arka koltuk sakinlerinin de araç içi eğlence sistemini kontrol edebileceği akıllı bir emniyet kemeri geliştirmek üzere kolları sıvamış bulunuyor. Bu yenilikçi fikir ABD’li teknoloji devinin patent başvurusunda bulunduğunun ortaya çıkmasıyla haber sitelerinin gündemine geldi.

İlk kez AppleInsider tarafından fark edilen patent başvurusuna göre Apple bu yenilikçi sistemi “Arttırılmış emniyet koruması” olarak adlandırılıyor.

Basitçe anlatmak gerekirse sıradan emniyet kemerlerinin aksine bol miktarda sensörle ve bileşenle donatılmış akıllı, işlevsel ve bir o kadar da güvenli bir emniyet kemeri geliştirmek Apple’ın hedefi.

Telefonla konuşmak artık daha rahat

Örnek vermek gerekirse yeni nesil emniyet kemerleriyle yolcular, Bluetooth ile telefonlarını arabayla eşleştirdikten sonra kemerin üzerindeki mikrofon üzerinden karşı tarafla iletişim kurabilecekler. Bu sayede araç içinde bağırarak yüksek sesle sesini duyurmaya çalışmaktan kurtalacaklar.

Sizce de iyi bir fikir değil mi?

Bu oldukça yenilikçi ve bir o kadar da ilginç bir fikir. Ancak halen daha patent aşamasında, yani pratiğe dökülmüş değil. Bakalım, belki de Apple bir gün otonom aracıyla ilgili AR-GE faaliyetlerini sonlandırır ve seri üretime geçmiş modelinde bu yeni akıllı emniyet kemerlerini kullanmayı tercih eder.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version