Apple tarafından üretilen akıllı telefon ve tablet modelleri için yayınlanan son iOS 12 güncellemesi geçtiğimiz gün yayına alındı. Bu güncellemede yer alan yeni özelliklerden biri var ki, uzun süredir iOS kullanıcıları tarafından çıkışı merakla bekleniyordu. Evet, araç içi eğlence sistemlerinde kullanılan Apple CarPlay‘ın üçüncü parti harita uygulamalarını desteklemesi özelliğinden bahsediyoruz.

Bu, şu anlama geliyor: Artık aracınızı sürerken CarPlay ekranından sadece Apple Haritalar uygulamasını kullanmak zorunda değilsiniz. Google Haritalar‘ı da alternatif olarak tercih edebilmeniz mümkün.

Google tarafından duyurusu yapıldı

Teknoloji devi Google, kendi geliştirdiği harita uygulamasının üçüncü parti desteğiyle birlikte CarPlay’la uyumlu çalışacağı müjdesini duyurdu.

Öte yandan şirket, kullanıcıların faydalanabileceği bir dizi özelliğin de tanıtımını yaptı. Bundan böyle telefonunuzda Google Haritalar’ı nasıl kullanıyorsanız, aynı görüntüyü araç içi ekrana yansıtabilmeniz de çok basite indirgendi.

Çevrimiçi mod desteği mevcut

Araç içi eğlence sistemlerinin yatay ekranlarına uyumlu şekilde tasarlanan Google Haritalar, tıpkı akıllı telefonlardaki gibi çevrimiçi mod özelliğini destekleyecek. Bu da akıllı telefonunuzun internetini kapattığınızda önceden indirilmiş harita dosyalarını kullanmaya devam edebileceğiniz anlamına geliyor.

Ayrıca kullanıcılar Google Haritalar‘ın CarPlay sürümünü kullanarak gerçek zamanlı trafik verilerinden faydalanabilecekler. Yapılan tüm bu yenilikleri bir an önce kullanmaya başlamak istiyorsanız, telefonunuzun iOS 12 sürümüne güncellendiğinden emin olun. Ayrıca Google Haritalar uygulamasını da App Store üzerinden güncellemeniz gerekiyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version