Teknoloji devi Apple, iPhone ve iPad’lerde kullanılacak yeni nesil işletim sistemi iOS 13’ü resmen tanıttı. Her yeni güncellemede olduğu gibi bu yeni sürümde de bir dizi değişiklik kullanıcıları bekliyor olacak.

Fakat bu güncellemelerin bizi en çok ilgilendiren kısmı, araç içi eğlence sistemlerinde kullanılan Apple CarPlay yazılımıyla ilgili olanlar. Malum, ABD’de satılan sıfır araçların yüzde 90’ı artık CarPlay desteğine sahip. Daha güvenli ve temiz arayüzüyle sürücülerin dikkatini dağıtmadan navigasyon, rehber ve müzik çalar gibi uygulamaları telefon üzerinden ekrana yansıtabilmelerini sağlayan yazılım ülkemizde de hatırı sayılır miktarda kullanıcıya sahip.

Yeni sürümde neler var?

iOS 13’le birlikte CarPlay’ın kullanıcı arayüzü ciddi manada kabuk değiştirecek. Daha saf, düzenli bir kullanıcı arayüzüne kavuşan yazılıma yan bar ve alt tepsi modülleri eklendi. Bu sayede araç içi eğlence ekranı tıpkı iPad gibi gözükecek. Öte yandan Apple saat ve bağlantı ikonlarını da taşımış, uygulama seçme menüsünü tekrar elden geçirmiş bulunuyor.

Ana ekranda yapılan değişiklikler sayesinde ise artık müzik çalar ve harita uygulamaları tek ekranda görüntülenebiliyor. Önceden kullanıcılar bu iki uygulama arasında geçiş yapmak zorundaydı. Üstelik yeniden düzenlenen bu ekranda artık widget kullanabilmek de mümkün. HomeKit destekli garaj kapısı gibi cihazları kolayca kontrol edebilmek ciddi manada avantaj sağlayacak.

Aşama aşama indirilmeye açılması planlanan iOS 13’e karşı Android’in nasıl bir atak yapacağı ise şimdiden merak konusu oldu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version