Teknoloji devi Apple, mobil cihazlar için geliştirdiği iOS işletim sisteminin yeni sürümünü geçtiğimiz günlerde tanıttı. Sürüm numarası iOS 12’ye yükselen sistem sayesinde artık Apple’ın araç içi eğlence sistemi CarPlay’i kullanırken Apple Haritalar uygulamasına mahkum olmaktan kurtulabileceksiniz. Bundan böyle Waze veya Google Haritalar gibi herhangi bir üçüncü parti navigasyon uygulamasını kullanabilmek mümkün hale gelecek.

Uygulama tekeline son verildi

Aslına bakılırsa CarPlay halihazırda bazı üçüncü parti uygulamaları destekliyor. Ancak söz konusu navigasyon uygulamaları olduğu zaman Apple sadece kendi hizmetini kullandırma yolunu tercih ediyordu. Apple Haritalar’ın pek de sevilmeyen bir uygulama olduğunu hesaba katarsak, bu durum hayli can sıkıcı olabiliyordu.

Apple Haritalar pek sevilmiyor

Her ne kadar son dönemde kendini çok geliştirmiş olsa da, Waze ve Google Haritalar’ın Apple Haritalar’a kıyasla daha işlevsel olduğu söylenebilir. Üstelik kullanıcıları tek bir uygulamaya zorunlu kılmanın şık bir hareket olduğu da söylenemez. CarPlay deneyimini iyileştirmek ve kullanıcı memnuniyetini sağlamak isteyen Apple, şimdilerde bu kısıtlamayı kaldırma kararı aldığını duyurdu ve beklendiği üzere bu karar sevinçle karşılandı.

CarPlay’e olan ilgi revaçta

Bilindiği üzere CarPlay, Apple’ın iOS işletim sistemine sahip telefonları araç içi eğlence sistemine ait ekranlara yansıtabilmesine yarayan bir arayüz. Bu sayede sürücüler telefonlarına yüklü uygulamaları geniş ekrandan kullanma fırsatını elde edebiliyorlar. Böylelikle hem sürüş güvenliğini sağlanıyor, hem de sürücülerin dikkatinin dağılmasının önüne geçiliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version