Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Apple, sürücüsüz otomobiller üzerine AR-GE çalışmalarını sessiz sedasız yürütmeye devam ederken sektörün devleriyle anlaşmalar imzalamayı da sürdürüyor.

Son olarak iki büyük otomotiv üreticisiyle el sıkışan Apple, aylık veya senelik ücretli abonelik satın aldıktan sonra kullanılabilen müzik dinleme servisi Apple Music‘in deneme sürümünü yeni çıkan araba modelleriyle müşterilerin beğenisine sunacak. Bu haberin Spotify‘nin aylık abonelik ücretlerini artırmasının hemen ardından gelmesi, Apple’ın ücretli müzik servisi pastasından aldığı payın büyümesini sağlayabilir.

İşte Apple’ın anlaştığı o firmalar!

Apple ilk olarak Fiat Chrysler Automobile (FCA) grubuyla el sıkıştı. Anlaşmaya göre 1 Mayıs tarihinden itibaren satılacak her yeni Chrysler, Dodge, Fiat, Jeep veya Ram modeli için 6 aylık ücretsiz Apple Music aboneliği müşterilerin beğenisine sunulacak.

Tabii satın alınan modellerin araç içi eğlence sisteminin Apple CarPlay desteğine sahip olması şart. Halihazırda Apple Music abonesi olan müşteriler ise Apple Music servisinden 3 ay boyunca ücretsiz olarak faydalanabilecekler.

Öte yandan Avrupa genelinde Volkswagen ile de anlaşan Apple, tıpkı FCA grubunda olduğu gibi Mayıs’tan itibaren CarPlay özelliği mevcut araçlarla müşterilerine ücretsiz Apple Music aboneliği sunacak.

Spotify, en büyük rakibi

Geçtiğimiz ay Apple dünya çapında 36 milyon adet (30 milyonu ABD’de) Apple Music abonesine sahip olduğunu açıklamıştı. Öte yandan Spotify, 70 milyonluk abone sayısıyla dünyanın en büyük ücretli müzik dinleme servisi konumunda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version