Apple’ın kendi elektrikli ve otonom aracını geliştirmeye yönelik planları, her ne kadar geçtiğimiz yıl projenin rafa kaldırıldığına dair haberlerin ayyuka çıkmış olmasına rağmen hemen herkesin bildiği bir sır olarak kabul ediliyor. Şuan için dünyanın en büyük teknoloji devlerin Apple bu iddiaları ne yalanlamış, ne de teyit etmiş değil.

Ancak görünüşe göre şirket hala daha otomobil projesi için yeni elemanlar istihdam etmeyi sürdürüyor. Haliyle bu da projenin sessiz sedasız yürütüldüğünün bir işareti olarak yorumlanıyor.

Sektörün tanıdığı bir isim

Bloomberg’de yer alan bir habere göre Apple, otonom ve elektrikli otomobil projesi için yeni bir mühendisi daha işe aldı. Bu kişi ise bir dönem Tesla bünyesinde çalışan Steve MacManus’tan başkası değil. Otomobil endüstrisinin yakından tanıdığı MacManus, Tesla’dan önce aralarında Jaguar, Bentley ve Aston Martin’in de bulunduğu bir dizi marka ile çalışmış bir isim.

Tesla’da üst düzey yöneticiydi

Bilmeyenler için belirtmekte fayda var: MacManus Tesla’da çalıştığı dönemde üretilen arabaların iç ve dış tasarım mühendisliklerinin yönetiminden sorumlu üst düzey bir yöneticiydi. Bu yetenekleriyle Apple için ne yapacağı henüz bilinmiyor, çünkü Apple’ın ne planladığı hala gizemini korumayı sürdürüyor.

Apple’ın kendi otonom aracını mı geliştireceği, yoksa var olan bir teknolojinin lisansını satın alıp geliştirmesini mi yapacağı da muallakta. Muhtemelen önümüzdeki aylarda bu konuların netlik kazanması söz konusu olabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version