Apple’ın sürücüsüz otomobil geliştirme girişiminde bulunduğu artık herkesin malumu. Akıllı telefon, tablet ve bilgisayar gibi teknolojik ürünlerin yanı sıra ABD’li devin gözünü diktiği bir diğer alan da otonom sürüş yeteneğine sahip otomobil üretimi. Son zamanlarda ise Apple’ın otonom araç geliştirme biriminde küçülmeye giderek işten çıkarmalar yapacağına dair iddialar gündeme gelmişti.

Ancak görünüşe göre bu iddialar asılsız çıktı, çünkü Apple yine ABD menşeli bir otonom araç geliştirme girişimini satın aldığını resmen teyit etti.

Onlarca donanım ve yazılım mühendisi transfer edildi

Bahsi geçen girişimin adı Drive.ai olarak belirtiliyor. İsminden de anlaşılacağı üzere yapay zeka teknolojisini kullanarak trafikte insan müdahalesine ihtiyaç duyulmadan seyahat edebilme özelliğine sahip araçlar geliştirmeyi amaçlayan girişim, şimdilerde kepenk indireceğini ve bünyesindeki 90 personelle yollarını ayıracağını hükümet yetkilileriyle paylaştı.

Aslına bakılırsa Apple’ın Drive.ai’yi satın alma hikayesi birazcık garip. Şirket daha çok parasını ödeyerek Drive.ai’nin bilgi birikimi ve personelini transfer etme kararı almış. Axios’un haberine göre Apple bu zamana dek girişim bünyesinde çalışan onlarca donanım ve yazılım mühendisini bünyesine katmış bulunuyor.

Normal araçları otonoma dönüştürüyordu

Aşina olmayanlar ve ismini ilk kez duyanlar için Drive.ai’den kısaca bahsetmekte yarar var. Mevcut akılsız otomobilleri donanımsal ve yazılımsal çeşitli müdahalelerin ardından otonom, yani sürücüsüz özelliğine kavuşturmasıyla bilinen Drive.ai’yi satın alan Apple’ın bir sonraki hamlesinin ne olacağı şimdiden merak konusu haline geldi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version