iPhone satışlarının düşüş göstermesinin ardından Apple’ın otonom araç geliştirme projesini rafa kaldıracağına ilişkin bir analiz geçtiğimiz hafta web sitemizde yayınlanmıştı.

Project Titan olarak da bildiğimiz sürücüsüz araba geliştirme çalışmalarının askıya alınacağına ilişkin bu iddia ilk başta Apple tarafından teyit edilmedi. Ancak bugün geldiğimiz noktada bahsi geçen analizin isabetli olduğu, düşük iPhone satışlarının Apple’ın diğer projelere ayrılan bütçelerde kesintiye gitmek zorunda kalmasına yol açtığı ortaya çıktı.

Çalışanlarla yollar ayrıldı

CNBC’de yayınlanan habere göre Apple, otonom araç geliştirme departmanında çalışan bazı personeliyle yollarını ayırma kararı aldı. Üstelik diğer bazı projelerde de yeniden yapılandırmaya gidildi.

Fakat şunu da not etmekte fayda var: Apple projeyi tamamen çöpe atmış değil. En azından bu yönde bir açıklama yapılmadı. Yapılan şey daha çok “geçici olarak askıya alma” gibi gözüküyor.

Apple sözcüsü iddiaları doğruladı

Konuya ilişkin CNBC’ye bir demeç veren Apple sözcüsü, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Apple’da sürücüsüz sistemler ve bağlantılı teknolojilerle ilgili çalışan oldukça yetenekli bir ekibe sahibiz. 2019 yılında bu personel kadrosunun kendi çalışmalarına odaklanmasını amaçlıyoruz. Ancak bunun için bazı grupların şirketin diğer projelerine kaydırılmaları gerekiyor. Böylelikle tüm Apple ürünlerinde makine öğrenme ve diğer girişimlerin desteklenmesi nihai hedefimiz.

Bakalım, günün birinde Apple gerçekten kendi markasını taşıyan sürücüsüz bir otomobili piyasaya çıkarmayı başarabilecek mi? Yukarıdaki açıklamalardan sonra bu sorunun cevabı çok daha merak edilir hale geldi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version