Teknoloji devi Apple‘ın otonom, yani sürücüsüz otomobillere olan ilgisi evvelden beri biliniyor. Ancak bugüne dek otonom araç teknolojileriyle Apple arasında ne tür bir ilişkinin olduğu gizemini korudu. Apple gerçekten kendi sürücüsüz otomobil modellerini üretmeyi mi planlıyor? Yoksa otonom araçlara güç verecek teknolojiyi geliştirmenin mi peşinde?

Bu sorunun cevabını herkes gibi bizler de merak ediyoruz.

VW ile işbirliğine gidildi

Çalışmalarını daha çok üstü kapalı şekilde gerçekleştirmeyi tercih eden Apple, şimdilerde yeni bir haberle gündem maddesi olmayı başardı. Bugün öğrendiğimiz bilgilere göre şirket, Almanya menşeli otomobil üreticisi Volkswagen ile güçlerini birleştirdi.

New York Times gazetesinde yer alan haberde Volkswagen, Apple’la ortaklaşa hareket ederek otonom araç modelleri geliştireceğini duyurdu.

Diğer firmalar ilgi göstermedi

Aynı haberde Apple’ın aralarında BMW ve Mercedes Benz‘in de bulunduğu bir dizi otomobil markasıyla irtibata geçtiği, ancak bu girişimlerden herhangi bir sonuç elde edilemediği bilgisi de yer aldı. Görünüşe göre sadece Volkswagen Apple ile işbirliğine gitme yolunu tercih etti.

Buna göre Apple ilk etapta Volkswagen’in yeni T6 Transporter modelini alıp çalışanları için sürücüsüz servis aracı haline getirmeyi planlıyor. Ancak daha önce de dediğimiz gibi Apple’ın otonom araç teknolojisiyle ilgili ne tür planları olduğu henüz netliğe kavuşmuş değil.

Geçmişte sürücüsüz otomobillerle alakalı çalışmalara imza atan kalifiye isimleri bünyesine katmaya devam eden ABD’li teknoloji devi, 50’den fazla otonom araçla test çalışmalarına devam ediyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version