ABD’li teknoloji devi Apple’ın Kaliforniya’daki mevcut otonom araç filosunu yeni araçlarla genişlettiği ortaya çıktı.

Kaliforniya eyaletinin Motorlu Araçlar Departmanı’na başvuruda bulunan Apple, geçtiğimiz yıl onay alarak eyalet genelindeki şehirlerde sürücüsüz otomobillerini test etmeye başlamıştı. Ancak izne tabi olan araç sayısı 3, sürücü sayısı ise yalnızca 6 idi. Bugün aldığımız habere göreyse aradan geçen süre zarfında Apple, sürücüsüz otomobil filosuna yeni araçlar ekledi.

24 tane daha araba izin almış durumda

Bloomberg’e gönderilen bir e-postada Kaliforniya Motorlu Araçlar Departmanı’nın Apple adına 24 tane daha arabanın kayıt edildiği ortaya çıktı. Buna göre Apple, 24 yeni Lexus RX 450h spor arabanın ruhsatını üzerine alarak test sürüşlerine Temmuz 2017’den beri devam ediyor.

Bakışların üzerine çevrildiği Apple’dan konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmiş değil.

Yeni eklenen 24 araçla birlikte Apple, şimdiden 30’a yakın otonom araçla trafikte denemeler yaparak sürücüsüz araç furyasına katılmayı hedefliyor. Öte yandan Google’ın geliştirdiği Waymo isimli sürücüsüz otomobil de şimdiden altı eyalette test ediliyor. Öyle ki, Google’ın sırf Phoenix eyaletinde 600 araçtan oluşan bir filosu mevcut. Uber de sürücüsüz otomobillere ilgi duyan bir diğer şirket.

Gerçek şu ki, Apple’ın sürücüsüz otomobil modeli geliştirme çalışmalarına kamuoyu pek de yabancı sayılmaz. Daha önce de birçok konsept çizim paylaşılmış, Apple’ın “Project Titan” adını verdiği sürücüsüz otomobilin çıkış tarihiyle ilgili iddialar ortaya atılmıştı. Henüz resmî bir açıklama olmasa da Apple’ın sessiz sedasız çalışmalarını yürütmeye devam ettiği biliniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version