Apple‘a ait sürücüsüz bir otomobil, ABD’nin Kaliforniya şehrinde trafik kazasına karıştı. Bugüne dek sessiz sedasız bir şekilde otonom sürüş özelliğine sahip araç geliştirdiği bilinen Apple’ın aracının kazaya karışması, hiçbir zaman doğrulanmayan bu projenin gerçek olduğunu ortaya çıkardı.

Buna göre kazaya karışan araç, Apple’ın çeşitli sensörler sayesinde otonom seyahat yeteneği kazandırdığı Lexus’un RX450h modeliydi. Kaza, Nissan Leaf kullanan bir sürücünün Apple’ın aracına arkadan çarpması şeklinde gerçekleşti. Her iki arabada da orta düzeyde hasar meydana gelirken yolcu ve sürücülerin kazayı yarasız atlatması sevindirdi.

Bahsi geçen kaza 24 Ağustos tarihinde meydana gelmiş olmasına rağmen Apple, ABD Motorlu Taşıtlar Dairesi‘ne (DMV) henüz yeni açıklama gönderdiği için basının bu kazayı duyması biraz zaman aldı.

Tamamen gizli bir program: Project Titan

Bilindiği üzere Apple’ın sürücüsüz otomobil geliştirme projesi Project Titan adını taşıyor. Tabiri caizse “saman altından su yürüten” Apple’ın proje dahilinde modifiye ettiği Lexus‘lardan birinin kazaya karışması, Project Titan‘ın gerçek olduğunu teyit eden bir gelişme olarak kayıtlara geçti. Nitekim bu kazanın da proje kapsamında meydana gelen ilk kaza olduğu tahmin ediliyor.

66 araba yollarda test ediliyor

Apple’ın sürücüsüz otomobil programı kapsamında çeşitli sensör ve bileşenlerle donatılan araçlardan 66 tane üretildi. Bu araçlar da toplam 111 şoför tarafından yönlendiriliyor. Apple da trafiğe çıkan araçların ürettiği verileri derleyerek anlamlı sonuçlar çıkarmak için gece gündüz çalışıyor. 

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version