Amerika merkezli teknoloji devi Apple’ın CEO’su olan Tim Cook kısa bir süre önce sürücüsüz araç projesinin (Apple Car) olduğunu açıklamıştı. Apple’ın yeni sürücüsüz aracının hangi özelliklerle geleceği belirsizliğini korurken, tasarlanan sürücüsüz araçla ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Teknoloji devi Apple’ın sürücüsüz araç projesi üzerinde büyük bir yatırım yaptığını açıklayan Tim Cook, “Apple’ın şirket bakış açısına göre otonom araç teknolojisi yapay zekânın anası konumunda. Yapay zeka teknolojisi kapsamında otonom sistemlerin kullanımı da çeşitli şekillerde gerçekleşecek.” dedi.

Tim Cook’un bu açıklamasının ardından çok geçmeden Amerika’nın saygın basın platformlarında birisi olan The New York Times’tan Apple’ın sürücüsüz otomobili ile ilgili yeni bilgiler aktarıldı. Gazeteden edinilen bilgiye göre; Apple’ın sürücüsüz aracı kısa bir süre içinde açılacak olan Apple Park’ta geliştirilmeye devam edecek. Palo Alto ve Infinite Loop’un baş harflerinden oluşan PAIL kod adıyla anılacak olan Apple’ın sürücüsüz aracı, başka bir araç üreticisi tarafından üretilecek.

Apple Car’da Küre Lastikler Kullanılacak!

Apple’ın sürücüsüz aracında ayrıca klasik araç tasarımı bulunmayacak. Lastik üreticilerinin yenilikçi yeni lastikleri olan küre şeklindeki lastikleri Apple’ın sürücüsüz aracında kullanılabilir. Küre şeklindeki lastikleriyle birlikte Apple’ın sürücüsüz aracı ileri gerinin yanında kolaylıkla sağa ve sola gidebilecek. Küre şeklinde lastikleri Apple Car’a ayrıca daha fazla yol gitmesini sağlayarak enerji tasarrufu da hedefleniyor. İlk kez bir sürücüsüz araçta kullanılacak olan küre lastikler sayesinde lastik patlamalarının da önüne geçileceği ya da lastikten kaynaklanan hasar oranının düşeceği tahmin ediliyor.

Goodyear Eagle 360

Apple’ın sürücüsüz aracı için özel bir ekip kurduğu ve bu ekibin de Apple Car’ı sadece donanımsal olarak değil yazılımsal olarak da geliştirdiği biliniyor. Amerikan teknoloji devi Apple’ın en merak edilen ürünlerinden birisi olan Apple Car’a dair bilgilerin ilerleyen günlerde netleşmesi bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version