Dünyada ve ülkemizde hatırı sayılır miktarda kullanıcı kitlesine sahip olan ücretli müzik dinleme uygulaması Spotify, Android işletim sistemine sahip telefonlar için Car View adı verilen yeni özelliğini bugün itibariyle dağıtılan yeni güncellemeyle kullanıcıların beğenisine sundu.

İsminden de anlaşılacağı üzere Car View özelliği, Spotify’i çok daha basit bir kullanıcı arayüzüne dönüştürüyor. Bu da direksiyon başında müzik dinlerken telefonla daha az vakit geçirmenizi sağlayacak, dikkatinizin ise dağılmasını engelleyecek bir avantaj. 

Araca bağlandığını otomatik algılıyor

Android akıllı telefonunuzu araç içi eğlence sistemine Bluetooth kanalıyla bağladığınız zaman Spotify, otomatik olarak Car View modunu devreye alıyor. Bu mod aktif olduğunda “Şimdi Oynatılıyor” sayfasında yer alan yönlendirme ikonları normalin iki katı kadar büyüyor, bu da butonlara fazla vakit kaybetmeden, hızlıca basabilmenizi mümkün kılıyor.

Keza çalan şarkının ve sanatçının ismi de büyük, kalın bir yazıyla gösteriliyor. Kısacası Car View modunda her şey sürücünün dikkatini daha az dağıtacak şekilde tasarlanmış.

Ücretli ve ücretsiz üyeler kullanabiliyor

Spotify’nin topluluk sayfasında yaptığı açıklamaya göre Car View modu hem ücretli, hem de ücretsiz üyelikler tarafından kullanılabiliyor. Ancak ücretsiz kullanıcılar sadece “Karıştır” modunda Car View’i aktifleştirebilecekler.

Dileyen kullanıcıların menü butonuna basarak Car View’i devre dışı bırakabileceklerini de not düşmekte fayda var. İstenilmesi durumunda uygulamanın ayarlar menüsüne girerek Car View’i kalıcı olarak kapatabilmek de imkân dahilinde.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version