ABD genelinde yaygın olarak kullanılan Lime, bugüne dek scooter ve bisiklet paylaşım ağı olarak hizmet veriyordu. Şimdilerde faaliyet alanını genişletmek için düğmeye basan Lime, ABD’nin Seattle şehrinde ilk kez araç paylaşım hizmeti de vermeye başladı.

LimePod adı verilen bu yeni servis kapsamında Seattle‘da yaşayan müşteriler, hafta başından itibaren 50 adet Fiat 500 modelinden istediklerini saatlik olarak kiralayabilecekler.

Filoya yeni araçlar da eklenecek

Lime ilerleyen haftalarda filosunu daha da farklı araçlarla zengin hale getirmeyi planlıyor. Bu doğrultuda firmanın ilk hedefi, 2018 yılı sonuna kadar 500 araçlık bir filoya kavuşmak. Önümüzdeki yıl da Seattle genelinde kiralanabilen LimePod araç adedinin 1,500’e çıkması plan dahilinde.

Eğer tüm bu beklenti ve hedeflere ulaşılırsa LimePod, bir ABD şehrindeki en büyük günlük kiralanabilir ve istenilen noktaya bırakılabilir araç filosu olacak.

Sadece 1 dolarla çalışıyor

Bahsi geçen servis, Lime’ın scooter ve bisiklet kiralama sisteminde kullanılan altyapının bir benzerine ev sahipliği yapacak. Kullanıcılar akıllı telefon uygulamasını açarak yakınlarındaki arabaların listesini görecek, 1 dolar ödeme yaptıktan sonra kapının kilidini açacak ve dakikası 0.40 dolar karşılığında şehir içinde seyahat edebilecekler.

Bu ücretin içinde sigorta giderleri de yer alıyor. İşin güzel tarafı şu ki, kullanıcılar arabayı aldıkları yere geri bırakmak zorunda değiller. Şehrin herhangi bir yerindeki müsait park yerlerini kullanabilecekler.

Lime’ın Seattle sonrası California’ya açılma hedefi bulunduğunu da belirtmiş olalım.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version