İngiliz lüks otomobil üreticisi Aston Martin, en büyük rakiplerinden Jaguar‘ın yolundan giderek klasik modellerine elektrikli motor montajını gerçekleştirmeye başladı. Hatırlanacağı üzere daha önce de Jaguar benzer bir hareketi klasik E-Type modelinde gerçekleştirmiş ve takdirleri kazanmayı başarmıştı.

Halihazırda E-Type modeline sahip olan koleksiyonerler, araçlarını Jaguar’ın elektrikli motor ustalarına teslim ederek araçlarının benzin yerine elektrikle çalışır hale gelmesini sağlayabiliyorlar. Şimdilerdeyse Aston Martin de aynı şeyi yapmaya başladı.

Jaguar’la rekabette yeni perde

Konuya ilişkin Aston Martin cephesinden yapılan açılamada klasik Aston modellerini elektrikli güç ünitelerine sahip olacak şekilde revize etmenin, bahsi geçen araçların ömrünü uzatacağı ibaresine yer verildi.

İlginç olan ise Aston’un bu hareketiyle dünyada bir ilki gerçekleştirdiğini iddia ediyor oluşu. Ancak Jaguar aynı şeyi geçtiğimiz Ağustos ayında E-Type’ı elektrikliye dönüştürerek başarmıştı bile.

Rapide E’nin parçaları kullanıldı

Klasik araçların elektrikliye dönüştürülmesinde ne gibi bir sürecin yürütüldüğüne dair detaylı bilgiye sahip sayılmayız. Ancak görünüşe göre Aston Martin, hayranlarını heyecanlandıran yeni nesil Lagondas modellerinde ve Rapide E‘de kullanılan elektrikli güç ünitesine artık yenilenen klasik araçlarında yer vermeye başlamış bulunuyor.

Bu arada Aston Martin’in başarılı bir şekilde elektrikliye dönüştürdüğü ilk modeli, 1970 model orijinal bir DB6 MkII Volante oldu. Orijinal motorun yerine konulan elektrikli motorun bataryaları ve yenilenen otomatik şanzımanı da araçtaki yerini almış durumda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version