İngiltere menşeli lüks otomobil markası Aston Martin, Lagonda markasını elektrikli bir SUV modeliyle yeniden canlandırmanın peşine düştü. Bu hareketiyle firmanın hedefi, her geçen gün hareketlenen elektrikli ultra lüks araba pazarından pay kapmak.

Takvim yaprakları 2021 yılını gösterdiğinde şirket merakla beklenen aracını görücüye çıkaracak. İlk kez geçtiğimiz Mart ayında ilk Cenevre’de ortaya çıkan Lagonda markası, Ferrari’nin tanıtmayı hedeflediği plug-in hibrid SUV’undan en az bir sene sonra satışa sunulacak. Lagonda’nın görücüye çıkaracağı modelin en büyük rakibi de Ferrari’nin SUV’u olacak.

İngiliz yün, ipek ve kaşmiriyle süslenen iç kabine ev sahipliği yapan Lagonda’nın konsept tasarımı Cenevre Otomobil Fuarı’na katılan ziyaretçilerden geçer not almayı başarmıştı. İleriye ve geriye doğru hareket ettirilebilen döner koltukların bulunduğu aracın fiyatı henüz belli değil.

114 yıllık bir marka: Lagonda

Bu arada Aston Martin bünyesinde faaliyet gösteren Lagonda markası tam 114 yaşında. 2015 yılında sınırlı sayıda üretilen bir modelini 1 milyon dolara satan şirket, ürettiği lüks ve ihtişamlı otomobil modelleriyle biliniyor. Şimdilerdeyse Lagonda markasını taşıyan elektrikli bir SUV görücüye çıkacak.

Lüks otomobil markalarının artık yavaş yavaş tamamen elektrikten güç alan modellere geçmesine son zamanlarda sık sık şahit olmaya başladık. Bunun en büyük sebebi, hükümetlerin katı kısıtlamaları gereği sıfır emisyonlu modellerin gözde haline gelmesi.

Aston Martin, 2020 yılının ortalarına doğru DB11 gibi spor araçlarının hibrid versiyonunu satışa çıkaracak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version