Aston Martin, lüks yatlar için denizaltı modelleri üreten Triton markasıyla yaptığı işbirliği neticesinde ilk denizaltı modelini yıl sonuna doğru tanıtmaya hazırlanıyor. İngiltere menşeli lüks otomobil markası, geçtiğimiz yıl Eylül ayında Triton şirketiyle anlaşmaya varmıştı. İki şirket güçlerini birleştirerek pahalı ve bir o kadar da ihtişamlı bir denizaltı modelini ortaya çıkarmayı başardı.

Lüks denizaltının ismi belli oldu

Denizaltı modelinin geliştirme süreci boyunca her iki şirket de herhangi bir render görüntüsü paylaşmayarak merakları kamçıladı. Bol bol mühendislik ve tasarım noktasında çıtanın yükseltileceği vurgusunun ardından nihayet modelin final sürümü ortaya çıktı. Project Neptune adı verilen denizaltı modeli, Aston Martin’in kalitesini ve performansını denizlere taşımaya aday.

Yeni tasarlanan denizaltı modeli, 500 metre kadar derinliğe dalış yapabiliyor. Hızı 5 knot, yani yaklaşık 8 km/s’ye kadar çıkabilen denizaltı dört saat boyunca denizde kalabilme yeteneğine sahip. Bu özelliğiyle Project Neptune’un Triton’un mevcut amiral gemisi modeli 3300/3’ün tam dört katı hızlı olduğunu söyleyebiliriz.

Üç koltuklu bir model

Tıpkı 3300/3 modelinde olduğu gibi Project Neptune’de de üç adet koltuk bulunacak: Pilot ve iki de yolcu. Kabin içi tamamen Aston Martin’in kıdemli tasarımcıları tarafından hazırlandı.

Karbon fiber ve el işçiliğiyle hazırlanan derinin bileşiminden oluşan koltuklar, 360 derece görüş açısına sahip camın arkasında oturan yolculara inanılmaz bir rahatlık vaat ediyor.

Denizaltı modelinin fiyatı ise 3 milyon dolar olarak belirlenmiş durumda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version