İngiliz lüks otomobil üreticisi Aston Martin, 2025 yılına kadar müşterilerinden gelen yoğun talebi karşılamak için araç üretim adedini ikiye katlamayı hedeflediğini açıkladı.

Markanın en aktif olduğu pazarlardan biri, Çin. Ancak Çin’de dahi Aston Martin modellerine olan rağbet bu sene düşüş kaydetti. Keza İngiltere’nin Avrupa Birliği‘nden ayrılmasını öngören Brexit planı da satışları olumsuz etkileyen bir diğer etken.

Tüm bunlara rağmen firma 2018 yılını toplamda 6 bin 400 adet araç üretimiyle kapatmayı planlıyor.

Yüzde 118’lik dev büyümeye imza attı

Her ne kadar Çin pazarında satışlar düşüş kaydediyor olsa da yılın geneline baktığımızda Aston Martin’in ülke genelinde yüzde 118’lik muhteşem bir büyüme kaydettiği görülebiliyor. Asya Pasifik bölgesinde de yüzde 133 oranında büyüyen Aston Martin’in ABD genelindeki büyüme oranı ise yüzde 185 olarak kaydediliyor. Yani firma için her şey yolunda gözüküyor.

Tam dört kat büyüdü

Hafta sonu Abu Dhabi Grand Prix etkinliğinde Reuters muhabirinin sorularını cevaplayan Aston Martin’in CEO’su Andy Palmer, şirket olarak önümüzdeki 6 sene içerisinde üretim sayısını 14 bin adede çıkarmayı hedeflediklerini teyit etti. Bu esnada Palmer, Aston Martin’in 2014’teki haline kıyasla bugün tam dört kat büyümüş olduğunun da altını çizdi.

Bu arada Aston Martin, Galler bölgesindeki ikinci üretim hattını devreye almak için gün sayıyor. Bahsi geçen yeni fabrikada Aston Martin’in ilk SUV modeli olan DBX‘in üretilmesi hedefleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version