İngiltere menşeli lüks spor otomobil markası Aston Martin‘in son dönemde elektrikli modeller geliştirmek üzere çalışmalara başladığı biliniyor. En son firmanın RapidE ismini taşıyan yeni spor aracını tanıtacağı bilgisi öğrenilmişti. Bugün ise Aston Martin‘in başkanı ve grubun CEO’su Andy Palmer, resmî olarak RapidE‘de kullanılması planlanan bataryanın üretilmiş versiyonunu Twitter hesabından paylaştı.

Türünün ilk ve tek örneği!

Eğer işler planlandığı gibi giderse ve RapidE’nin fizibilite çalışmaları sorunsuz tamamlanırsa, araçta kullanılacak olan 800 voltluk bu batarya sistemi türünün ilk örneği olacak. Aston Martin’in bu noktadaki hedefi, aracı önümüzdeki yıl seri üretime sokmak. 2019’un sonuna doğru ise 155 adet RapidE‘nin yeni sahiplerine kavuşturulması bekleniyor.

250 km/s maksimum hıza çıkabilecek

Palmer şu aşamada batarya sisteminin fotoğrafını paylaşmakla yetindiği için tesisat hakkında detaylı bilgiye sahip değiliz. RapidE‘ye ilişkin başka detaylar da muhtemelen önümüzdeki günlerde netlik kazanmaya başlayacaktır. Ancak Andy Palmer’in RapidE hakkında “Maksimum 250 km/s hıza çıkabilen araç Nurburgring pistinde yüksek performans sergileyebilecek kadar güçlü” dediğini biliyoruz.

Keza Palmer, Aston Martin‘in yeni çıkacak ve bir ilk olacak elektrikli modelinde kinetik enerji ve rejeneratif frenleme sisteminin de bulunacağını doğruladı.

Tesla’dan fazlasını isteyen müşteriler için

Elektrikli otomobil pazarında Tesla’nın payı kesinlikle yadsınamaz. Şu aralar Jaguar’ın da I-PACE ile ciddi bir atağa kalktığı biliniyor. Oysa Aston Martin’in asıl müşteri kitlesi, Tesla’nın sunduğundan daha fazlasını isteyen performans tutkunu ve çevreci elit kitle.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version