Görünüşe göre İngiliz lüks spor otomobil markası Aston Martin, yeni modelleri için belirlediği isimlerin patentini almaya başladı bile. Hatırlanacağı üzere bu ay şirketin CEO’su Andy Palmer, Cenevre‘de görücüye çıkan AM-RB 003 isimli konseptin isminin Valhalla olabileceğine işaret etmişti. Bu tercih markanın mevcut model isimleriyle uyumlu olduğu için Aston Martin hayranlarından geçer not almayı başarmıştı.

Diğer yanda ise Aston Martin’in yeni geliştireceği SUV modeli için düşündüğü, sonradan DBX’e dönüşen Varekai ismi duruyor. DBX yerine Varekai’nin seçilmemesi ciddi bir talihsizlik, ancak görünüşe göre üretici yeni modeli için bambaşka bir isim düşünmüş: Valen!

Patentini aldı bile

İlk kez AutoGuide sitesi tarafından fark edilen yeni bir patent başvurusuna göre Aston Martin, Birleşik Krallık‘ın fikri mülkiyet hakları ofisine başvurarak “Valen” isminin tüm haklarını koruma altına aldı.

Fakat ilginç bir şekilde marka Lübnanlı bir patent şirketi aracığıyla başvurusunu gerçekleştirdi, üstelik bu olurken takvim yaprakları 2018’in Ekim ayını gösteriyordu. Yani üzerinden hayli bir zaman geçmiş olan başvuru ancak şimdi ortaya çıktı.

Ancak şunu belirtmekte de fayda var: Otomobil üreticileri patent hakkını satın aldıkları tüm isimleri gerçek modellerinde kullanmıyorlar. Bazı isimler “Ne olur, ne olmaz” düşüncesiyle kayıt altına alınıyor.

Yeni model gelebilir

Şimdilerde meraklı hayran kitlesi, Aston Martin‘in yeni çıkaracağı süper otomobilinin hangi isimle piyasaya çıkacağını beklemeye başlamış bulunuyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version