İngiliz lüks otomobil markası Aston Martin, tamamen elektrikten güç alması planlanan süper lüks SUV modelini Lagonda ismiyle pazara sürmek için geri sayıma başladı. Üstün off-road yeteneklerine sahip olacağı tahmin edilen ve henüz konsept aşamasında olan aracın önümüzdeki Mart ayının ilk günlerinde Cenevre’de düzenlenecek olan otomobil fuarında tanıtılması bekleniyor.

Ancak sanılanın üzerine Lagonda markasına Aston Martin hayranları pek de yabancı sayılmazlar. Şirket daha önce de, 2014 yılında Lagonda ismini tekrardan hayata döndürmesiyle gündeme gelmişti. Sadece Ortadoğu pazarında satılmak üzere geliştirilen lüks bir sedan modeline Lagonda ismini veren Aston Martin, şimdilerde elektrikli SUV’unu aynı isimle piyasaya sürecek.

Sadece elektrikli motorla çalışacaklar

2014 model Aston Martin Lagonda sedan modelinde 5.9 litrelik V12 motor yer alıyordu. Ancak yeni üretilecek Lagonda modellerinde tamamen elektrikli güç üniteleri kullanılacak. Üstelik Lagonda tek bir modelin ismi olmayacak, daha çok Volvo’nun Polestar’da yaptığı gibi elektrikli lüks modellerin ana markası olarak pazarda konum alacak.

Lagonda Vision Concept geçen sene tanıtılmıştı

Çok değil, geçtiğimiz sene Cenevre Otomobil Fuarı’nda Lagonda Vision Concept modelinin tanıtımına şahit olmuştuk. Tamamen elektrikli fastback sedan modelinin karbon fiber, seramik, kaşmir ve ipeğin yanı sıra sırf el işçiliğiyle meydana getirilen pamuk malzemelerinin kullanıldığı bu lüks konsept katılımcılardan geçer not almayı başarmıştı.

Bakalım, aynı şeyi Lagonda SUV EV modeli için söyleyebileceğimiz günler de gelecek mi?

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version