Her ne kadar lüks spor otomobilleriyle biliniyor olsa da Aston Martin şu sıralar harıl harıl tamamen elektrikten güç alan yeni sedan modeli üzerine mühendislik çalışmalarını sürdürüyor. Şimdilereyse Rapide S‘in V12 motoruyla ürettiği gücü, his ve karakteri elektrikli motora yansıtmak için çabalayan Aston Martin’in CEO’su Andy Palmer‘dan çok dikkat çeken bir Twitter paylaşımı geldi.

Şirketin CEO’su resmî hesabından paylaştığı videoyla yeni çıkacak olan elektrikli model için önemli bir kilometre taşına ulaşıldığını duyurdu. Hemen aşağıdan izleyebileceğiniz videoda Rapide E isimli model prototipin hareket halindeyken görebilirsiniz.

Kısa sürede yüzlerce etkileşim alan video, Aston Martin’in ilk tam elektrikli modelinin 800 V bataryası sayesinde V12 motorlu Rapide S‘ten geri kalır yanı olmadığını gösteriyor. Araçta bulunan çift elektrik motoru saatte 250 km hız vaat ederken 602 beygirlik muhteşem bir güç de üretebiliyor.

Yakında çıkış tarihi belli olacak

CEO tarafından paylaşılan videoda prototipin bir park alanı içerisinde yavaşça hareket edişine şahit oluyoruz. Beklentilerin aksine araç yüksek hızlara çıkmıyor veya arka lastiklerini yakmıyor. Ancak araba hareket eder hale geldiyse, yakın tarihte Aston Martin’in geliştirme sürecine son verip modelle ilgili son rütuşları yapmaya başlamasını bekleyebiliriz.

Elektrikli sedan modeline ilişkin geri kalan tüm detaylar aracın çıkış tarihine yakın netlik kazanacak gibi. Aston Martin’in bu güzelliği yılın dördüncü çeyreğinde bir ara tanıtması bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version