İlk tam elektrikli modelinin çok özel bir araç olacağının sözünü veren İngiliz spor otomobil üreticisi Aston Martin, Rapide E ile verdiği sözün çok daha fazlasını yerine getirmiş oldu.

Ürün gamını ilk kez elektrikli bir otomobil modeli dahil eden üretici, dört kapılı bu aracın ilkini St. Athan‘daki yeni fabrikasından resmen indirdi. Bahsi geçen fabrikada daha çok elektrikli model üretimine ağırlık verileceğini de ek bir bilgi olarak paylaşalım.

Tasarımı benzinli Rapide modeliyle benzer

Rapide E’nin benzinli Rapide modeliyle aynı DNA’yı paylaştığı çok açık. Benzinli modelden farklı olarak Rapide E’de bal peteğini andıran ön ızgara ve yeni havalandırma kanalları bulunuyor. Elektrikli modelin benzinli Rapide’ye kıyasla daha iyi soğutmaya gereksinim duyması, bu kanalların açılmasını zorunlu kılmış.

Sadece 155 adet üretilecek

GT, Sport ve Sport+ olmak üzere 3 farklı sürüş moduna sahip olacağı açıklanan Rapide E’yi yollarda pek fazla göremeyeceğiz, çünkü Aston Martin bu harika arabadan sadece 155 adet üretecek.

Uzaktan bağlantıya imkân tanıyan 10 inç büyüklüğündeki devasa araç içi eğlence sistemi sayesinde aracın batarya ve kalan menzil durumunu akıllı telefon üzerinden kontrol edebilmek de mümkün olacak.

Üretilen güç arka tekerleğe aktarılıyor

Diğer elektrikli modellerin aksine Rapide E sadece arkadan itişli. Arabanın arkasına konumlandırılan iki adet elektrik motoru ise toplamda 602 beygir güç üretiyor. Bu da 0’dan 100 km/s hıza 4 saniyenin altında bir sürede çıkmaya yetiyor.

Share.

1 Yorum

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version