Lüks otomobil markası Audi geçtiğimiz şu son günlerde elektrikli otomobil modellerine ilişkin yol haritasını açıkladı. Buna göre şirket 2025 yılına kadar 20 tane tamamen elektrikten güç alan yeni modelini tanıtacak. Bu çok büyük ve ciddi bir hedef doğrusu.

Ancak bu noktada Audi yalnız olmayacak, çatı şirket Volkswagen’in sahip olduğu endüstriyel ve teknolojik bilgi birikiminden sonuna kadar faydalanacak. Böylelikle 20 model hedefini yakalayabilmeleri pekala mümkün.

Üstelik bilmeniz gereken bir diğer gerçek de Audi’nin aslında önümüzdeki 5 yıl içerisinde 30 tane elektrikli model çıkarma hedefi. Bunların 20 tanesi tamamen elektrikten güç alacak ve dört ayrı platform üzerine yükselecekler.

Audi halihazırda Q5, A7 ve A8’in plug-in hibrid (PHEV) versiyonlarını çıkarmış durumda. Tamamen elektrikli sınıfında ise e-tron SUV’u var, yeni çıkacak e-tron Sportback de yakında bu listedeki yerini almış olacak.

Peki sırada ne var?

Bundan sonra Audi, Q4 e-tron SUV ve e-tron GT yüksek performanslı elektrikli sedan modellerini tanıtacak. Bu iki model de geçtiğimiz senelerde konsept olarak tanıtılmış ancak seri üretime geçecekleri tarih belirtilmemişti. O gün gelip çatmış gözüküyor, çünkü beklentiler önümüzdeki sene banttan inmeye başlayacakları yönünde.

e-tron SUV’da MLB platformu kullanılıyor

PPE, MEB ve MLB’nin yanı sıra J1 platformlarını tamamen elektrikli modellerinde kullanma hazırlığı içinde olan Audi, e-tron isimli SUV’unda MEB platformunu tercih etmişti. Mayıs 2019’da çıkan bu araç Q5 ve Q7 arasında bir yerde konumlanabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version