Audi hızlandırılmış “e-yol haritası” adını verdiği yeni hedeflerini kamuoyuyla paylaştı. Mevcut model gamının büyük kısmını 2025 yılına kadar elektrikliye dönüştürmek için kolları sıvayan Alman otomobil üreticisi, yaklaşık 7 sene içerisinde pazardaki plug-in hibrid model sayısını 30’a çıkarmayı amaçlıyor. Plana göre bu araçların 20’si ise tamamen elektrikten güç alacak.

Otomobil devi resmen kesenin ağzını açtı

Elektrikliye bu kadar fazla yatırım yapılmasının sebebi ise 2025’e geldiğimizde dünyada satılan tüm araçların yaklaşık yüzde 40’ının plug-in hibrid modellerden oluşacağı öngörüsü. Bu hedeflere ulaşabilmek içinse Audi yaklaşık 14 milyar Euro gibi bir yatırım tutarını gözden çıkarmış bulunuyor. Tüm bu para elektrik mobilitesi, dijitalizasyon ve yüksek otonom sürüş gibi yenilikçi teknolojilere harcanacak.

Bataryalı elektrikli otomobil (BEV) modellerinin en az üçünün Volkswagen’e ait MEB platformu üzerine geliştirilmesi bekleniyor. Porsche ile ortaklaşa geliştirilen PPE platformu ise 2020’den sonra Audi’nin gündemine girecek.

Dönüşüm planı birden çok segmentte aracı kapsıyor

Elde ettiğimiz bilgiler Audi’nin kompakt ve tam boy araçlar başta olmak üzere birçok segmentten modeli elektrikliye dönüştüreceğine işaret ediyor. Avant ve Sportback gibi farklı gövde tasarımlarına sahip araçlar da plug-in hibrid versiyonlarıyla piyasaya sürülecek.

Avrupa ve ABD başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında hızla büyüyen elektrikli şarj istasyonu ağları, Audi’nin müşterileri elektrikli ve plug-in model satın almaya ikna etmesine de yardımcı olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version