Audi’nin yeni tanıttığı elektrikli SUV modeli e-tron, sahip olduğu üstün akıllı şarj teknolojisiyle de rakiplerine fark atmaya aday. Bu yılın sonuna doğru Avrupa genelinde satışa sunulması hedeflenen araçta Audi Connect adı verilen akıllı bir ev tipi şarj etme sistemi yerini alacak. Böylelikle e-tron sahipleri sık sık batarya yenilemek zorunda kalmadan, güneş enerjisinden verimli bir şekilde faydalanarak araçlarını şarj edebilecekler.

Bilindiği üzere ABD ve Avusturya gibi yabancı ülkelerde elektrik kullanımı için fatura edilen ücret, saatlik değişim gösterebiliyor. Yoğun saatlerde tüketiciler aynı miktarda elektrik için çok daha fazla ücret ödeyebiliyorlar. Buna bir çözüm geliştiren Audi, bataryanın şarj istasyonuna bağlanmasına rağmen elektrik kullanmayıp fiyatların ucuzladığı saati bekletiyor. Bu da tüketicilerin çok daha uygun ücretle araçlarını şarj edip sabah işe gidebilmelerini mümkün kılıyor.

Bunu sağlamak için özel bir mobil uygulama da geliştiren Audi’nin kablosuz bağlantı teknolojileri sayesinde süreci tamamen bulut bilişim ağı üzerine taşıması takdire şayan. Arabasından uzakta olmasına rağmen yüzdelik dilim üzerinden şarj durumunu öğrenebilmek mümkün kılınmış durumda.

Devlerle ittifaka gitti

Audi’nin son hamlesi ise sıradan 11 kW ev tipi şarj istasyonuna ek olarak gücü ikiye katlayan 22 kW seçeneğini gündeme getirmek oldu. Arabalarını daha hızlı şarj etmek isteyen müşteriler, Alman lüks otomobil üreticisinin Hager Grup ve SMA Solar Technology firmalarıyla işbirliği neticesinde hayata geçirdiği yeni nesil akıllı şarj teknolojisinden faydalanabilecekler.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version