Volkswagen grubuna bağlı olarak faaliyet göstermeye devam eden lüks otomobil markası Audi, elektrikli otomobil modeli e-tron GT‘yi üretim bandına almaya hazırlanıyor. Dört kapılı elektrikli spor arabanın ne zaman üretileceğini ise bizzat Audi CEO’su açıkladı.

e-tron GT modeli yere yakın, tarz sahibi ve agresif spor otomobil detaylarıyla donatılmış bir elektrikli olacak. Geçtiğimiz Perşembe günü Audi, bahsi geçen modelin gölgeler içindeki bir fotoğrafını da paylaştı.

İşte merakla beklenen çıkış tarihi!

Audi CEO’su Rupert Stadler’ın açıklamasına göre Audi’nin yeni elektrikli otomobil modeli, Almanya’daki Neckarsulm fabrikasının yakınlarında bulunan Boellinger Hoefe tesislerinde üretime geçecek. Bilindiği üzere 2014 yılında açılan bu tesislerde Audi halihazırda R8 modelini üretmeyi sürdürüyor.

Aracın çıkış tarihi olarak ise 2020 yıllına işaret edildi. Ancak şirket yetkilileri net bir ay ve gün belirtmekten de kaçındı. Ayrıca e-tron GT modeli, VW Grubu tarafından geliştirilen J1 premium elektrikli otomobil platformu üzerine inşa edilecek. Bu yıl sonuna doğru tanıtılması beklenen Porsche‘nin Mission E isimli elektrikli sedan modelinde de bu platform kullanılacak.

Fiyatı da belli oldu

Audi CEO’su Stadler, yaptığı açıklamada şirketin ilk tam elektrikli modeli e-tron SUV’un 80 bin Euro civarında bir fiyatla müşterilerin beğenisine sunulacağını duyurdu. Aslına bakılırsa bu fiyat biraz pahalı, çünkü son çıkan Jaguar I-Pace crossover modelinin Almanya fiyatı 77 bin 850 Euro‘dan başlıyor. Ancak Tesla Model X elektrikli SUV’un fiyatı ise 96 bin 250 Euro dolaylarında.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version