Audi’nin ilk tam elektrikli otomobil modeli E-Tron’un çıkışını bekleyenlere iyi bir haberimiz var. Alman lüks otomobil markası, 2021 E-Tron’un başlangıç seviyesi fiyatında yaklaşık 9 bin dolar kadar bir indirime gitti. Bunun yanı sıra aracın batarya kapasitesi iyileştirilerek menzil değeri 357 kilometreye çıkarıldı.

İndirimli fiyatlarla birlikte E-Tron SUV modelinin başlangıç fiyatı 65 bin 900 dolara geriledi. Normalde bu 74 bin 800 dolardı. Yani 8 bin 900 dolarlık bir indirim söz konusu. Tabii bu indirim yapılırken bazı özelliklerden de feragat edilmiş. Mesela markanın diğer modellerinde de kullanılan “Matrix” LED farlar artık baz modelde yer almıyor. Bang & Olufsen ses sistemi de aynı şekilde.

Eğer daha dolu ve donanım yönünden zengin E-Tron satın almak istiyorsanız, yurtdışı fiyatları 79 bin 100 dolardan başlayan paketlere bakmanız gerekecek.

Menzil değeri arttırıldı

Bu arada haberin girişinde de bahsettiğimiz üzere E-Tron artık çevreye zarar vermeden daha uzun mesafe kat edebiliyor. 95 kWh batarya bileşeni yine aynen korunuyor olsa da kullanılabilir toplam kapasite 83.6 kWh’den 86.5 kWh’ye kadar yükseltilmiş.

Otomobil üreticileri, elektrikli arabalar söz konusu olduğunda pilin ömrünü uzatmak için tam kapasite kullanmaktan kaçınıyor genelde. Audi E-Tron özelinde bu limiti biraz daha esnetmiş. Ancak bu sayede 325 kilometre kadar olan eski menzil değerinin 357 kilometreye yükseltilmesi sağlanmış.

Türkiye’de satışa sunulmasına ihtimal vermediğimiz Audi’nin ilk tam elektrikli modeli, ABD ve Avrupa’da önümüzdeki yıl satın alınabilir hale gelmiş olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version