Audi elektrikli otomobil üretimine ciddi manada ağırlık veren ve model çeşitliliğini arttırarak daha fazla müşteriye ulaşmaya çalışan markaların başında geliyor. Henüz çiçeği burnundaki e-tron ve e-tron Sportback S modelleriyle pazardan pay kapmaya çalışan üretici, S modelleriyle performans tutkunu ve çevreci potansiyel araç alıcılarına ulaşmanın peşinde.

Tamı tamına 3 adet elektrikli motora ev sahipliği yapan e-tron Sportback S’in arka aksinde iki, ön aks üzerinde ise bir motor konumlandırılmış. Bu elektrikli motorlar toplamda 370 kW güç çıkışı sağlıyor.

Audi’nin açıklamasına göre bu üstün performans S modelinin 0’dan 100 km/s hıza 4.5 saniye gibi kısa bir sürede çıkabilmesini sağlıyor. Ön ve arka aksler üzerinde elektrikli motorların bulunması ise aracı sürekli dört çeker hale getiriyor.

Elektrikli tork dengeleme sisteminin değişken tork dağıtımı yazılımıyla tekerleklere eşit oranda dağıtılması, güvenli ve sağlam bir sürüş deneyimi sunuyor. Akıllı sürüş kontrolü yazılımına ev sahipliği yapması ise cabası.

Bu arada elektrikli S modellerinin çıkabileceği en yüksek hız elektronik olarak 210 km/s ile sınırlandırılmış durumda. Sahip olduğu “Boost” özelliği ile 8 saniye boyunca tam beygir ve tork gücünü tekerleklere aktarabilen araçlarda ESC stabilizasyon kontrolü spor ve dinamik olmak üzere iki farklı modda kullanılabiliyor.

20 inç büyüklüğündeki alaşımlı 5 kollu jantların standart olarak sunulduğu modelleri 150 kW’a kadar çıkabilen şarj hızlarında doldurabilmek mümkün. 11 kW’lık AC güç çıkışını kullanabilme seçeneği de aynı şekilde.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version