Yurtdışında yaşayan birçok elektrikli otomobil tutkunu Audi’nin E-Tron isimli yeni SUV modelinin görücüye çıkması için sabırsızlanıyor. Ancak ne yazık ki bunun için bir süre daha beklemeleri gerekecek. Alman otomobil devinden yapılan açıklamada SUV’un çıkış tarihinin dört hafta daha ertelendiği belirtildi. Bu gecikmeye sebep olarak ise “yazılım geliştirme sorunu” gerekçe gösterildi.

Reuters‘te yer alan habere göre Audi, yazılımsal tarafta yapılması gereken bir son dakika değişikliğinin E-Tron‘un çıkışının ertelenmesinden başka bir seçenek sunmadığını belirtti. Bu arada henüz bahsi geçen yazılımın neyle alakalı olduğunu bilmiyoruz.

Mercedes’ten geri kalmak istemiyor

Aslına bakılırsa gecikme haberi ilk çıktığında SUV’un “birkaç ay sonra” piyasaya ancak sürülebileceği konuşuluyordu. Modelin en büyük rakiplerinden Daimler grubuna bağlı Mercedes Benz‘in rakip elektrikli SUV modeli EQC‘den sonra çıkış yapması, Audi’nin planlarını zora sokabilirdi.

Neyse ki Audi yaptığı resmî açıklamayla bahsi geçen gecikmenin sadece 4 haftayla kısıtlı kalacağını, ilk haberlerdeki gibi “birkaç ay” ertelemenin söz konusu olmadığını net bir şekilde ortaya koydu.

Batarya tedariği sorun oluşturabilir

Öte yandan Audi’nin batarya tedarikçisi LG Chem ile anlaşma noktasında sorunlar yaşadığı da konuşuluyor. Söylentilere göre Güney Koreli LG firması, elektrikli otomobil modellerine rağbet çok fazla arttığı için batarya fiyatlarına yüzde 10 zam yapmak istiyor.

Audi’nin hiç işine gelmeyen bu durumu lehine nasıl çevireceği şimdiden merak konusu haline gelmiş bulunuyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version