Audi, elektrikli SUV modeli e-tron’un seri üretimine Pazartesi gününden itibaren başlayacağını duyurdu. Bugüne dek aracın kamuflajlı görüntüleri kamuoyuyla paylaşılmıştı, ancak e-tron’u tamamen çıplak bir şekilde görebilmek henüz nasip olmuş değil.

Ancak buna rağmen yeni modelin teknik özellikleri kısmen de olsa gün yüzüne çıkmış durumda. Yeni öğrendiğimiz bilgilerse Audi’nin elektrikli SUV’u ABD’nin San Fransisco şehrinde 17 Eylül tarihinde resmen tanıtacağına işaret ediyor.

30 dakikada hızlı şarj!

Arabanın şarj kapasitesi 150 kW‘a kadar çıkabiliyor, tabii bu değer sadece hızlı şarj istasyonlarında şarj edildiği durumlarda geçerli. Ev tipi şarj cihazlarında bu süre daha da uzayacaktır.

Audi yaptığı açıklamada sadece 30 dakikalık kısa bir şarj süresi boyunca yeni e-tron’un “bir sonraki uzun seyahate çıkmaya hazır olacağını” belirtti. Burada kullanılan “uzun seyahat“ten kastedilen nedir, henüz bilmiyoruz. Ancak 500 kilometreden fazla olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

e-tron için rezervasyonlar yapıldı

Aslına bakılırsa e-tron’un geçtiğimiz ay tanıtılması bekleniyordu, ancak niyeyse aracın çıkışı ertelendi. e-tron’u satın almakla ilgilenen Audi hayranları bu süre zarfında 1,000 dolar ön ödeme yaparak rezervasyonlarını oluşturdular. İlerleyen süreçte arabayı satın almaktan vazgeçen müşterilere bu rezervasyon ücreti geri iade edilebilecek.

Ancak halen daha insanlar e-tron‘da ne tür özelliklerin, donanım ve bileşenlerin bulunacağını kesin olarak öğrenebilmiş değiller. Buna aracın ne kadara mal olacağı da dahil. Tek bilinen şey, seri üretim başladıktan sonra 2019’un ilk günlerinden itibaren Audi e-tron’un teslimatına başlanacağı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version