Malum, bir arabanın motorunu başka bir arabaya takma işlemine “swap” deniyor. Modifiye ve tuning işleriyle içli dışlı olanlar muhtemelen bu terimi daha önce de duymuşlardır. Bu kez haberini okuyacağınız swap haberi ise oldukça ilginç: ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın elektrikli motoru, Audi RS5‘e takıldı. Ve şaşırtıcı bir şekilde bu motor gayet de iyi performans veriyor!

Hemen aşağıdan izleyebileceğiniz İngilizce video, Tesla’dan güç alan ilk Audi modelini gösteriyor. V8 motorlu Audi RS5 olarak üretim bandından indirilen arabanın sahibi, sebebi bilinmeyen bir şekilde V8 motoru çıkartarak Tesla’nın elektrikli güç ünitesini aracına uyarlamak için kolları sıvamış.

Arka koltukları iptal etmek zorunda kalmış

Araç sahibinin açıklamalarına göre tüm swap işlemi bizzat kendisi tarafından gerçekleştirilmiş. Arabanın arkasında kaç adet Tesla batarya modülünün bulunduğu sorusuna ise “16 tane” diye cevap veriyor. Bu, halihazırda Tesla araçlarındaki batarya adediyle aynı.

Zaten videonun devamında da arka koltukların iptal edilmesine yol açacak kadar büyük ve hacimli olan batarya paketleri olanca netliğiyle görülebiliyor.

6 aylık üstün çabanın sonucu

Tahmin edileceği üzere benzinli bir arabayı elektrikliye, üstelik Tesla’ya çevirmek hiç de kolay olmamış. V8 motora ait radyatörünün bulunduğu ön tampon bölgesinde bile artık batarya paketleri yer alıyor. Tüm bu süreç ise 6 ay kadar sürmüş. İşin üzücü tarafı, videoda Audi RS5’in menzil kapasitesine dair tek bir bilgi yok.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version