Son yıllarda spor araba segmentinin giderek daraldığı herkesin malumu. Bu düşüş trendi sektörün dev oyuncuların Audi‘yi de ürün gamını yeniden revize etmeye itmiş durumda. Performans odaklı TT ve R8 modellerinin geleceğine ilişkin vereceği kararı tartışan Audi yetkilileri, aracın yeni nesil modelini geliştirip geliştirmeme noktasında hala ikilemde. 

R8’in kalıp değiştirerek dört kapılı bir model haline geleceğine yönelik çeşitli haberler gün yüzüne çıkmıştı. Ancak görünüşe göre Ingolstadt merkezli üretici bu noktada farklı bir yaklaşım benimsemiş durumda.

Yönetim kurulu ikiye bölünmüş durumda

Audi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve sonuncusu bu hafta gerçekleştirilen Yıllık Genel Buluşma kapsamında Audi, 2019’da piyasaya çıkacak yeni modellerini tanıttı. Şirketin teknik geliştirmeden sorumlu yönetim kurulu üyesi Hans-Joachim Rothenpieler ise TT ve R8 modellerine dair kısa açıklamalarda bulundu.

TT hakkında yönetim kurulu üyelerinin aralarında duygusal konuşmalar yaptığını belirten üst düzey yönetici, şirketteki bazı insanların TT’yi saf dışı bırakmak istediğini ancak kendisinin buna karşı mücadele verdiğini de dile getirdi.

Elektrikliye dönüşün sinyali verildi

Konuşmasının devamında Rothenpieler, firmanın üst düzey yöneticilerini TT’yi elektrikli hale dönüştürüp üretmeye devam etmeleri için ikna edeceğini açıkladı. Aynı şeyi Audi’nin performans segmentindeki amiral gemisi modeli R8 için talep edeceğini de belirtti.

Ancak modellerin yaşayabilmesi için çok satmaları, dolayısıyla şirkete kâr ettirmeleri gerekecek. Yöneticilerin bu talebi nasıl değerlendireceği ise şimdiden merak konusu oldu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version