Audi Fransa‘nın müdürü Lahouari Bennaoum, şirket olarak yeni tanıttıkları elektrikli otomobil modeli e-tron için şimdiden dünya genelinde 10 binden fazla ön sipariş almayı başardıklarını açıkladı.

Bu rakam ilk etapta fazla gibi gelebilir. Ancak kıyaslamak gerekirse Tesla, geçtiğimiz yıl sadece Avrupa kıtasında 12 bin 600 adetten fazla Model X satışını gerçekleştirmişti. Hal böyle olunca e-tron’un Model X’e ait satış rakamını yakalayıp yakalayamayacağı şimdiden merak konusu haline geldi.

3 Eylül’de üretimine başlandı

Yeni Audi e-tron modelinin üretimi 3 Eylül 2018 tarihinde Belçika’da başladı. İlk teslimatların Avrupa kıtası genelinde kısa sürede başlaması bekleniyor. Tahminler yıl sonuna kalmadan ön sipariş veren müşterilere teslimatların gerçekleştirileceği yönünde. Türkiye’de satışa sunulmayan aracın 2019’un ikinci çeyreğinden itibaren ABD’de satışa çıkması da söz konusu.

Bu arada e-tron’un Almanya için tavsiye edilen satış fiyatı 79 bin 900 € olarak belirlenmiş durumda.

Teknik özellikleriyle büyülüyor

Aşina olmayanlar için kısaca bilgi vermek gerekirse, Audi e-tron’un 0’dan 100 km/s hıza sadece 5.5 saniyede çıkabildiğini söyleyebiliriz. En fazla 200 km/s hıza çıkabilen aracın menzil kapasitesi 400 kilometrenin de üzerinde. Sahip olduğu 95 kWh’lık bataryanın ağırlığı ise toplam 700 kilogram kadar.

Çift motoruyla sürekli olarak dört tekerleğe güç aktaran araba, S moduna alındığında 300 kW güçle hareket edebiliyor. DC hızlı şarj desteğiyle yüzde 0’dan 80’e 30 dakikada şarj olan e-tron Avrupa kıtası genelinde 11 kW veya 22 kW’lık üç fazlı şarj istasyonlarında kullanılabiliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version