Alman lüks otomobil markası Audi, A3 serisini yeni nesil plug-in hibrid modellerle zenginleştirmek için düğmeye bastı. Tam adı “40 TFSI e” olarak duyurulan yeni model İngiltere’de 33 bin 60 Sterlin’den başlayan fiyatlarla müşterilerin beğenisine sunulacak. 67 kilometrelik mesafeyi hiçbir şekilde benzin harcamadan, tamamen elektirkle kat edebilen araç kilometrede 31 gram CO2 gazı salınımı gerçekleştiriyor. Bu yönüyle gerçekten çevreci bir A3 modeli olduğunu söyleyebiliriz.

Elektrikle çalıştığı için bakım ve yürütme maliyetleri düşük olan A3 40 TFSI e modeli 0’dan 100 km/s hıza 7.6 saniyede çıkabiliyor. 200 beygir gücündeki aracın bataryası 13 kWh kapasitede ve arka koltukların tam altına konumlandırılmış vaziyette. Ev tipi prizden yapılan dolum işleminin tamamlanması ise 4 saat kadar sürüyor.

Bu arada muhtemelen bataryadan kaynaklı olarak TFSI e modelinde bagaj hacmi 380 litreden 280 litreye gerilemiş.

İki farklı paket seçeneği sunulacak

Bu arada müşterilere Sport ve S Line olmak üzere iki farklı paket seçeneği sunulacak. Bunlardan S Line olanında daha büyük 18 inçlik alaşımlı jantlar mevcut olacak. Sport paketinde ise 17 inçlik jantlar tercih edilmiş.

Ek olarak Sport paketinde deri işleme, çift bölgeli dijital klima, şerit ayrılma uyarı sistemi, dönüş asistanı gibi gelişmiş güvenlik donanımları mevcut. Doğal olarak daha pahalıya satılacak olan S Line modelinde ise tüm bu sayılanlara ek olarak LED arka ışıklar, cam filmi, S harfi işlemeli ön spor koltuklar yer alıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version