Alman lüks otomobil markası Audi, bugün yaptığı açıklama ile 2025 yılına ait hedeflerini kamuoyuyla paylaştı. Buna göre dev şirket, takvim yaprakları 2025’i gösterdiğinde 800 bin adet elektrikli ve hibrid araç satışı gerçekleştirmeyi hedefliyor. Eğer bu büyük hedef tutturulursa Audi, güçlü rakibi Tesla‘yı yakalayabilir ve dizel emisyon skandalıyla sarsılan itibarını temize çıkarabilir.

VW ve Porsche ile işbirliği söz konusu

İşin iyi tarafı şu ki, Audi 2025’e giden yolda yalnız olmayacak. Bağlı bulunduğu Volkswagen’in yeni geliştirdiği MEB modüler platformu ve Porsche ile geliştirilen yeni işbirliği, Audi’nin 20’den fazla yeni elektrikli otomobili üretme sürecini hızlandıracak.

20 yeni elektrikli otomobil üretme fikri kesinlikle heyecan verici. Öte yandan Audi, operasyon kârını yüzde 8 ila 10 arasında tutarak araç satışlarında kasasına ciddi miktarda para akışı sağlamayı da amaçlıyor.

Öte yandan Audi’nin bu hedef doğrultusunda 40 milyar euro’yu aşkın miktarda yatırım bütçesi ayırdığı da belirtiliyor.

Detaya girmekten kaçındılar

Şu aşamada Audi, üretmeyi planladığı araçların ne kadarının tamamen elektrikli, ne kadarının da hibrid olacağını açıklamış değil. Ancak hatırlanacağı üzere şirket, geçtiğimiz yıl 16 bin adet yarı elektrikli otomobil satışı gerçekleştirmişti. Halen daha Audi’nin elektrikli model gamının çok zengin olduğunu söyleyebilmek mümkün değil.

2017’de dünya çapında 1.88 milyon adet otomobil satışı gerçekleştiren Audi, an itibariyle 3 adet plug-in hibrid araca ev sahipliği yapıyor. Ağustos’ta tanıtımı yapılacak olan e-tron SUV modeli, markanın ilk tamamen elektrikli aracı olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version