İçten yanmalı motorların yerini yavaş yavaş elektrikli güç ünitelerine bırakmaya başladığı herkesin malumu. Önde gelen birçok otomobil üreticisi kendilerini artık dizel ve benzinli modellerinin plug-in hibrid veya tam elektrikli versiyonlarını da geliştirmek zorunda hissediyorlar. Ancak bugün öğrendiğimiz bir haber, elektrikli arabaların da tıpkı fosil yakıtlı araçlar gibi günün birinde geri çağrılabileceğini gözler önüne serdi.

Evet, şu sıralar Audi’nin 2019 model elektrikli SUV’u e-tron’u satın alan bazı müşterilere ulaşıp araçlarıyla birlikte en yakın yetkili servise davet etmesi haberi gündemde. Elde ettiğimiz bilgiler yaklaşık 540 adet e-tron modelinin araçta keşfedilen bir sorundan etkilenebileceğine işaret ediyor.

Otomobil üreticisinin açıklamasına göre bu modellerdeki muhtemel bir sorun, bataryayı olumsuz etkileyebiliyor. Neyse ki dünya çapında bu hatadan ötürü herhangi bir kaza rapor edilmiş değil.

Sorun tam olarak ne?

Audi’nin açıklaması, aracın şarj edildiği priz ile batarya hücreleri arasındaki contaların eksik olmasının “muhtemel bir sorun” teşkil ettiği yönünde. Bilindiği üzere e-tron toplam 36 modülden oluşan ve 12 adet 60 Ah bataryadan oluşan sıvı soğutmalı bir pile ev sahipliği yapıyor.

22 litre soğutucuyla sürekli olarak pilleri soğuk tutmayı başaran e-tron’da keşfedilen hata, contanın eksik veya tam oturmaması yüzünden bu sıvının pile karışmasına yol açabiliyor. Neyse ki 2019 model e-tron’un teslimatlarına henüz yeni başlanmıştı ve aracı satın alan çok fazla kişi yok. Bu yüzden hatayı gidermek Audi için çok daha hızlı ve kolay bir süreç olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version