Audi’nin nefes kesen güzellikteki A6 Avant station wagon modeli ülkemizde pek yaygın olmasa da Avrupa’nın geri kalan birçok ülkesinde performanstan ödün vermeyen aile babaları tarafından tercih ediliyor. Alman lüks otomobil üreticisi ise şimdilerde bu aracın plug-in hibrid versiyonunu üretmiş durumda. Tam adı 2020 Audi A6 Avant 55 TFSI e quattro olan yeni model hem benzinli, hem de elektrikli bir motora ev sahipliği yapıyor.

2.0 litrelik TFSI motor tek başına 248 beygir güç üretiyor. Bu motora eşlik eden elektrikli güç ünitesi ise 141 beygirlik gayet yeterli bir güce sahip. Sonuç itibariyle ortaya 362 beygir güce ulaşabilen muhteşem bir station wagon modeli çıkıyor.

5.7 saniyede 100 km/s

Bu arada Audi, elektrikli motoru 7 ileri S tronic şanzımanla uyumlu çalışacak şekilde tasarlamış. Sürekli olarak dört tekerleğe güç aktaran araba 0’dan 100 km/s hıza 5.7 saniyede çıkabiliyor. Eh, daha iyi olabilirmiş. Ancak ışıklarda RS6 Avant’ı geçmeye kalkmayacaksanız bu güç işinizi gayet görür.

Audi’nin açıklaması yeni A6 Avant 55 TFSI e quattro modelinin sadece batarya ile, hiç benzin tüketmeden yaklaşık 50 kilometre yol kat edebileceği yönünde. Şehir içi kısa mesafeli ulaşım ihtiyaçlar için bu değer yeterli sayılır.

Merak edilen fiyatı açıklandı

An itibariyle Avrupa’da satışına başlanan arabanın fiyatı 71 bin 940 Euro olarak belirlenmiş. Tabii bu rakam plug-in hibrid araç satın alacak vatandaşlara verilecek devlet teşviklerini de hesaba kattığımızda daha düşüyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version