Almanya menşeli lüks otomobil üreticisi Audi, “Bugüne kadar deneyimlediğiniz en hırçın Audi” diye nitelendirdiği yeni konsept SUV modeli Q8‘den önemli ipuçlarını kamuoyuyla paylaşmaya başladı. Q7 ile aynı klasmanda yer alması beklenen model, Porsche Cayenne ve hatta Bentley’in Bentayga modelinden bazı esintiler taşıyor.

Şimdilerdeyse Audi, Q8’in bazı tasarım eskizlerini gün yüzüne çıkardı. Audi’nin ürettiği en heyecan verici SUV olacağı öne sürülen model, Çin’in Shenzhen şehrinde düzenlenecek olan Audi Çin Marka Etkinliği kapsamında görücüye çıkacak. Audi Q8’in mevcut modellerin aksine SUV segmentini başka bir yöne çekmesi bekleniyor.

Hatırlanacağı Q8’in küçük kardeşi olan Q7, sahip olduğu üstün teknolojinin yanı sıra geniş iç hacimiyle de öne çıkıyordu. Yedi koltuklu Q7’nin ayarlanabilir bagajı özellikle aileler için çok kullanışlıydı. Toplamda 3.0 litrelik benzinli motoruyla ABD gibi akaryakıtın ucuz olduğu ülkelerde çok satan araç, Türkiye’de de tutulmuştu.

MLB platformu üzerine inşa edilecek

Yeni çıkacak olan Q8, Audi’nin amiral gemisi SUV modeli olacak ve Volkswagen Grubu’nca kullanılan MLB platformu üzerine inşa edilecek. Bu platform aynı zamanda Bentayga ve Lamborghini‘nin Urus isimli SUV modelinde de kullanılıyor.

Plug-in hibrid motor seçeneğiyle müşterilerin beğenisine sunulması planlanan araç, altıgen şeklindeki sert tasarım çizgileriyle adından sıkça bahsettirmeyi başaracak gibi duruyor. Devasa büyüklükteki jantları, uçtan uca uzanan arka stop lambalarıyla Q8 kesinlikle şık bir model.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version