Birçok otomobil tutkunu Audi’nin TT modelini sever, ancak ne yazık ki artık crossover ve SUV’ların hüküm sürdüğü bir dönemden geçiyoruz. Sırf bu sebepten ötürü Audi’nin dev cüsseli modelleri her geçen gün artmaya devam ediyor. Şimdiden ufukta yeni Q4 ve Q9 modelleri gözüküyor mesela.

İsmini Tourist Trophy‘den alan TT modeli içinse gelecek pek de parlak değil. En azından iki kapılı ve arka koltuklarına zar zor sığılan mevcut modeli için.

Autocar dergisine demeç veren Audi CEO’su Bram Schot, mevcut TT spor arabasını gelecekte neyin beklediğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Halihazırda üçüncü nesil versiyonu satışta olan modelin üretimine devam edilip edilmeyeceğine ilişkin soruya Schot şu cevabı verdi:

Audi’nin bu ikonik modeli için bir gelecek olduğunu düşünüyorum, ancak bunun TT olup olmayacağını bilmiyorum. Bu soruyu sorduğunuzda kalbim kan ağlıyor! Doğrudan gerekli olmasa da TT modelinin yerini alabilecek bir model için planlarımız mevcut.

Audi’nin bu modeli yeniden değerlendirmesinin ana gerekçesi, Alman otomobil üreticisinin elektrikli model geliştirmenin yol açtığı masrafları optimize etmek istemesi. Nitekim Schot bazı motor ve varyant kombinasyonlarına son vererek şirketin yüzde 27 oranında tasarruf etmesini sağlamış.

Mevcut TT modeli 2022’ye kadar satışta kalacak, ancak satış rakamları pek de umut vaat etmediği için şirketin üretimi sonlandırma kararı alması pek de şaşırtıcı olmayacaktır ne yazık ki.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version