Oyuncuların Steam benzeri dijital içerik mağazalarından temin ettiği çoğu oyunda kullanılan Unity isimli video oyun motoru,  ülkemizde de birçok bağımsız oyun stüdyosunun kaliteli yapımlara imza atmasını sağlayan bir yazılım paketi. Fortnite’in yapımcısı Epic Games tarafından geliştirme süreci devam ettirilen motorla bugüne dek Cuphead, Monument Valley 2 ve Hearthstone gibi oyunlar üretildi.

Fakat anlaşılan o ki Çin’in önde gelen arama motoru ve teknoloji şirketi Baidu, bu video oyun motorunu kendi otonom araçlarını test etmek için kullanmaya başlamış bulunuyor.

Arabalar neden oyun ortamında test ediliyor?

Baidu’nun tercih ettiği bu ilginç yöntemle ilgili Unity’nin Otomotiv biriminin başındaki isim Tim McDonough, Engadget’e verdiği demeçte “Bir video oyununda kimse yaralanmaz. Üstelik gerçek hayatta test edemeyeceğiniz şeyleri oyun ortamında test edebilirsiniz. Örneğin yolda giden arabanın önüne bir çocuk veya geyik atlarsa ne olur? Bu sorunun cevabını bulmak için gerçek hayatta test yapamazsınız. Ancak Unity gibi simülasyon motorları size sınırsız test olanağı sağlar” dedi.

Simülasyon yazılımları kesinlikle avantaj sağlıyor

McDonough haksız sayılmaz, hele ki Uber gibi bir şirketin otonom aracının dahi ölümlü trafik kazasına karıştığını hesaba katarsak. Oyunlar aracılığıyla sanal ortamda çeşitli simülasyonlar gerçekleştirmek, ilerleyen dönemde geri dönüşü olmayan hasarların ortaya çıkmasını engellemeyi sağlayabilir.

Nitekim aynı anda hava durumu, zemin şartları ve trafik ışıkları gibi çeşitli etkenleri göz önünde bulundurarak birçok farklı ve karmaşık durumu test eden Baidu’nun yaptığı da tam olarak bu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version