Çinli teknoloji devi Baidu, günümüzdeki birçok otomobil üreticisi gibi sürücüsüz seyahat edebilme özelliğine sahip araçlar geliştirmek üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Şimdilerdeyse Baidu‘nun bu çalışmalarda sona geldiği ve önümüzdeki yıldan itibaren Japonya genelinde sürücüsüz otobüslerini trafiğe çıkaracağı bilgisi paylaşıldı.

King Long’la ortaklaşa geliştirildi

Baidu‘nun Apolong adını verdiği tamamen sürücüsüz otobüs, Çinli üretici King Long‘la ortaklaşa geliştirildi. Üstelik Japonya’da toplu taşıma kullanıcılarının beğenisine sunulmadan önce birkaç farklı Çin şehrinde trafiğe çıkmaya başlayacak.

Bloomberg‘de yer alan haberde Baidu’nun Apolong isimli bu otobüslerin üretimini hızlandırdığı belirtildi. Apollo isimli sürücüsüz otomobil platformu üzerine inşa edilen otobüsler, Japonya menşeli banka ve teknoloji şirketi SoftBank ile yapılan işbirliği neticesinde ülke genelinde trafiğe çıkmaya hazırlanıyor.

Halihazırda Baidu’nun Çin’in güneyinde kurduğu fabrikada 100’den fazla sürücüsüz otobüsün üretim bandından indiği bilgisi de paylaşılmış durumda.

14 yolcu taşıma kapasitesine sahip

Tasarım yönünden devasa bir tost makinesini andıran sürücüsüz otobüsler aynı anda en fazla 14 tane yolcu taşıyabiliyor. Araçlarda herhangi bir sürücü koltuğu veya direksiyon da mevcut değil. Level 4 otonom yeteneklerine sahip olan araç belli bir coğrafyada seyahat halindeyken sürücü müdahalesine ihtiyaç duymuyor.

2019 yılından itibaren Japonya’nın başkenti Tokyo ve diğer birkaç şehirde 10 adet sürücüsüz otobüs yollara çıkacak. Sürüşlerin kazasız belasız atlatılmasını takip eden süreçte filoya dahil olan araç sayısı daha da artacak. Keza Çin’in Pekin, Shenzhen ve Wuhan gibi büyük şehirlerindeki vatandaşlar da Baidu‘nun otobüslerinden faydalanabilecekler.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version