Aylar önce bir aracın tanıtımını gerçekleştirdik. Tanıtıldığı dönem için dünyanın en ucuz elektrikli otomobili olduğu söylenen Dacia Spring modelinden söz ediyoruz. Araç basit ama etkili yapısı ile dikkat çekmiş ve yakın zamanda Avrupa pazarında da satışa sunulmuştu.

Söylendiği gibi gerçekten uygun fiyatlı bir aracın sunulduğunu gördük. Asıl bizi ilgilendiren ve en çok merak ettiğimiz ise Dacia Spring Türkiye durumu olmuştu. Araç ülkemizde satışa çıkacak mı ya da ne zaman gelecek soruları peşi sıra geliyor. Neyse ki bu konuda haberlerin iyi olduğunu söylemek lazım. Yeni bilgilere göre araç ülkemizde de yer alacak.

Dacia Spring, 2022 Yılını Hedef Seçiyor

Son bilgilere göre söz konusu aracın Türkiye’de de satıldığını göreceğiz. Belki de Türkiye’de satılan en ucuz elektrikli model olarak gelecek otomobilin, iki farklı versiyonun da olacağını biliyoruz.

Zaten tanıtım sırasında da bunu söylemiştik. Seride ticari odaklı kullanımlar için bir de Cargo versiyon söz konusu.

Bu versiyon ticari odaklı kullanım için geçerli olan versiyon olacak. İkinci olarak ise standart versiyonu göreceğiz. Bana soracak olursanız standart versiyon da şehir içi kullanımları için ideal olacak bir mini araç olarak öne çıkacak.

Sınıfının en ucuzlarından biri olması beklentisinin olduğu aracın Türkiye’ye ne zaman geleceğine gelince, açıklamalar 2022 yılını işaret ediyor. 2022 yılının ilk yarısı içerisinde iki modeli de göreceğimizi düşünüyoruz.

Fiyatlar açısından ise net bir bilgi yok. En son Avrupa pazarında serinin 12 bin Euro civarında bir fiyatla satışa çıktığını görmüştük.

Muhtemelen ülkemize gelecek olan modellerde de döviz kuru olarak bu fiyat üzerinden belirleme yapılacaktır. Yakında fiyatların da açıklandığını görürüz diye düşünüyorum.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version